Telemarksforskning (logo)
NASJONALT FORSKNINGSINSTITUTT med regional forankring og internasjonal relevans 

Norsk kulturindeks 2012

Norsk kulturindeks 2012

 

Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturnivået i norske kommuner basert på tall fra en rekke ulike registre. Resultatene for 2012 er nå klare.

På toppen av Norsk kulturindeks i 2012 finner vi Røros. Røros framstår som en god kulturkommune på de aller fleste områder som omfattes av Norsk kulturindeks. Der er mange kunstnere bosatt i Røros, kommunen har en høy andel kulturarbeidere, et godt konserttilbud og en stor og aktiv frivillig sektor. I fjorårets oversikt havnet de på 5. plass, i år har de klatret helt til topps.

På andre plass finner vi Vadsø kommune i Finnmark. Også dette en kommune som scorer jevn over godt. På tredjeplassen finner vi fjorårets vinner, Gloppen. Også Gloppen skårer høyt på de fleste indikatorer

Førsteplass innenfor de 10 kategoriene er som følger: Kunstnere: Nesodden, Kulturarbeidere: Karasjok, Museum: Nesseby, Konserter: Træna, Kino: Ski og Tønsberg, Bibliotek: Modalen, Scenekunst: Kautokeino, Kulturskole og DKS: Vestre Slidre, Sentrale tildelinger: Røros, Frivillighet: Solund.