Telemarksforskning (logo)
NASJONALT FORSKNINGSINSTITUTT med regional forankring og internasjonal relevans 

Norsk kulturindeks 2013

Norsk kulturindeks 2013

 

Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturnivået i norske kommuner basert på tall fra en rekke ulike registre. Resultatene for 2013 er nå klare.

For andre året på rad finner vi Røros kommune i Sør-Trøndelag på toppen av Norsk kulturindeks. I år som i fjor scorer Røros godt på de fleste kategorier med unntak av bibliotek. Røros rangerer som nummer en i sentrale tildelinger og som nummer 5 i konserter.

På andre plass finner vi Ål kommune i Buskerud. Ål scorer jevn over godt, med unntak av museum. Høyest rangering får de på kulturarbeidere og scenekunst. Ål har klatret tre plasser siden 2012.

På tredjeplassen finner vi Nord-Aurdal kommune i Oppland. Kommunen scorer godt i mange kategorier, særlig kulturarbeidere, sentrale tildelinger og scenekunst.

På de neste tre plassene finner vi bykommuner. Lillehammer scorer godt på i de fleste kategorier også i år, det samme gjør Tromsø og Trondheim. De to sistnevnte scorer imidlertid lavere på tilbud innenfor Den kulturelle skolesekken.

Bergen havner på 10. plass, mens Oslo havner på en 11. plass. Blant de 20 kommunene på topp er kun Harstad, Førde og Rendalen nye fra 2012.

Ta kontakt med prosjektleder Bård Kleppe for mer informasjon.