Telemarksforskning (logo)
NASJONALT FORSKNINGSINSTITUTT med regional forankring og internasjonal relevans 

Nytt scenekunsthus i Sentralbadet i Bergen

Nytt scenekunsthus i Sentralbadet i Bergen

Telemarksforsking skal på oppdrag fra Bergen kommune utrede hvordan Sentralbadet kan bli et solid, bærekraftig scenekunsthus.

27.11.2018

Bergens tradisjonsrike Sentralbad, tegnet av arkitekt Halfdan Grieg og oppført i 1960, var byens første svømmehall. Bygget er ikke lenger egnet som svømmehall, men framfor å rive det modernistiske bygget, har politikerne vedtatt at det skal fylles med ny kultur, nærmere bestemt dans og teater.

To av de største scenekunstinstitusjonene i Bergen, BIT Teatergarasjen og Carte Blanche mangler lokaler, derfor skal disse spille hovedrollen i huset. Dette er gode nyheter for BIT, CB og for Sentralbadet som kulturminne, men prislappen blir høy.

Nå trenger Bergen kommune hjelp til å utvikle en driftsmodell for det nye scenekunsthuset som gjør driften bærekraftig. Telemarksforskning tar oppdraget og skal etter beste evne foreslå en driftsmodell som i størst mulig grad ivaretar interessen til både hovedrolleinnehaverne, andre danseensembler og teatergrupper, publikum og politikerne.

Prosjektleder: Ole Marius Hylland

 

Foto: Bergen byarkiv